ARSIMA'nın Denizleri keşfi

Yelkenli ile engin denizlerde yaptığımız arayışların resimli ve yorumlu tecrübelerini bu blog aracılığı ile yelkencilerle paylaşıyor, Onların da paylaşımlarını okumak istiyoruz..

21 Mayıs 2010 Cuma

SEDEFADASI ve LODOSTAN KAÇIŞ

15 Mayıs Cumartesi günü kapalı hafif poyrazla güne başlayan bir havada, bir eğlence ve mangal gezisi yapmak amacıyla saat 11:00 sularında Marina'dan çıktık.






Hafiften lodosa dönen havada, adanın duşundan yararlanabilmek için Sedefadası'nın kuzeyinde bir koya demirledik.


Arsima Sedefadası önünde..




Ersin Kaptan ve çocuklar denize girdiler. Arda ile lastik botu denedik, teknenin resimlerini çektik. Saat 17:00 civarında, şişme botumuzun akıntıyla ilişkisinden lodosun patlayacağını anladık ve mangalı yakmadan dönüş yoluna geçtik.

Gece Mehmet, Nurten, Aysel, Cansel, Artun ve Ben (Bülent) teknede kaldık. Ama felaket lodos fırtınalı bir geceydi. Aynı gece Adalı dört gencin o civarda lodosa yenildiklerini ertesi gün haberlerden öğrendik ne yazık ki..

Firtına nedeniyle kafadan sancak istikametine doğru hafif açma yapan tekneyi düzeltelim derken klavuz halatı (maalesef ikinci kez) pervaneye kaptırdık. Marinanın usta dalgıçı sorunu tespit etti. Arsima'ya yeniden kara göründü..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder